Publicat la: 13.01.2017. 18:14 / 1.571 views

EXPOZIŢII NOI LA MUZEU. VOR FI VERNISATE DOUĂ SĂLI DE ARHEOLOGIE

Duminică, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii, Muzeul Judeţean Buzău va vernisa două noi săli de expoziţie. Expoziţiile de arheologie ilustrează Neo-Eneoliticul şi Epoca Bronzului, iar obiectele expuse sunt de o inestimabilă valoare. Pentru prima dată în istoria Muzeului, una dintre săli a fost dotată cu tablete, care îi vor ajuta pe vizitatori să înţeleagă mai bine ceea ce văd.

bronz 2Duminica aceasta, când toţi românii sărbătoresc Ziua Culturii Naţionale, Muzeul Judeţean Buzău a pregătit o nouă surpriză pentru buzoieni,

Este vorba de vernisarea a două expoziţii de arheologie, care ilustrează Neo-Eneoliticul şi Epoca Bronzului în zona de curbură a Carpaţilor.

Toate obiectele expuse provin din siturile buzoiene şi au o inestimabilă valoare arheologică şi nu numai.

De asemenea, s-a renunţat la folosirea butaforiei pentru expunere, toate materialele fiind aduse din zonele de cercetare, inclusiv straturi de pământ şi seminţe de acum câteva mii de ani.

Tot aici, poate fi văzut, în premieră, şi un mormânt reconstituit întocmai, aşa cum a fost el descoperit

Pentru a afla cât mai mult despre exponatele din epoca bronzului, vizitatorii vor avea acces la tehnica modernă din zilele noastre.

Pe tablete vor putea fi găsite şi răspunsurile la întrebările vizitatorilor. Aceştia vor putea afla dacă, în acele vremuri, se naviga pe râul Buzău, ori cu ce se jucau copiii sau cum se îmbrăcau femeile.

Duminică, 15 ianuarie, la ora 11, Muzeul Judeţean va avea porţile deschise pentru toţi buzoienii care vor avea curiozitatea să vadă, în premieră, obiectele rămase de la cei care au locuit meleagurile noastre în vremuri străvechi. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!