Publicat la: 16.05.2018. 17:55 / 278 views

EXPOZIŢIE DE SUFLET LA CONSILIUL JUDEŢEAN. ELENA VLIONCU LASĂ “MOŞTENIRE PENTRU URMAŞI”

Foaierul Sălii Mari a Consiliului Judeţean găzduieşte în aceste zile o expoziţie de suflet. “Moştenire pentru urmaşi” se intitulează zestrea artistei populare Elena Vlioncu, pusă la dispoziţia buzoienilor până pe 22 mai. Autorităţile locale, prieteni şi rude ale artistei au participat la vernisajul expoziţiei şi s-au bucurat de poveştile ascunse în spatele fiecărui exponat.

vlioncu 6A învăţat să coasă de la 4 ani, lar la vârsta de 11 ani stăpânea deja arta broderiei. Este vorba despre Elena Vlioncu, unul dintre cei mai iscusiţi meşteri populari din Buzău care la fiecare întâlnire ne dă o lecţie de perseverenţă şi determinare. Chiar dacă s-a născut cu o infirmitate, artista în vârstă de 78 de ani a învăţat să se adapteze reuşind chiar să se remarce cu pasiunea sa pentru cusut. Creaţiile sale sunt realizate cu o singură mână, cu dreapta, pentru că s-a născut cu o infirmitate. Aceste lucrări sunt puse la dispoziţia buzoienilor în cadrul expoziţiei “Moştenire pentru urmaşi ”, vernisată ieri la Consiliul Judeţean Buzău.

Expoziţia se află la a patra ediţie, iar la vernisaj au participat autorităţi locale, prieteni şi rude ale artistei Elena Vlioncu. Aşa cum mărturiseşte de fiecare dată, aceste evenimente au menirea de a reaminti tinerei generaţii care sunt adevăratele noastre valori.

Preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu,  s-a declarant încântat de exponate, dar şi de puterea de muncă a artistei.

De-a lungul existenţei sale, pasiunea pentru cusut, brodat şi croşetat a rămas neclintită. Zilnic, ore în şir şi le dedică acestor activităţi iar rezultatele nu au întârziat să apară. Zeci de ştergare, carpete, feţe de masă, obiecte vestimentare sau costume populare au ieşit din mâna fermecată a Elenei Vlioncu. La vârsta de 78 de ani, Elena Vlioncu încă lucrează cu răbdare şi determinare la cusăturile tradiţionale, pasiune care a pus de mult stăpânire pe ea. Pasionaţii de straie populare nu contenesc cu cuvintele de apreciere la adresa artistei.

Expoziţia “Moştenire pentru urmaşi” va sta în foaierul Consiliului Judeţean până pe 22 mai, iar intrarea este liberă. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>