Publicat la: 22.02.2021. 18:04 / 361 views

EXPOZIȚIA ARTIȘTILOR BUZOIENI. A FOST VERNISAT SALONUL DE PRIMĂVARĂ 2021

Salonul de primăvară al filialei UAPR Buzău a fost vernisat de Ziua Națională ”Constantin Brâncuși”. Organizatorii au vrut astfel să marcheze împlinirea a 145 de ani de la nașterea marelui sculptor al lumii moderne. Cele 65 de lucrări semnate de artiști buzoieni vor sta pe simeze timp de o lună și jumătate.

 salonul de primavara 2021 salon primavara 2021

La împlinirea a 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Buzău, a vernisat Salonul de primăvară, prima expoziție de artă din acest an.

Cele mai recente lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă ale artiștilor plastici profesioniști, membri ai filialei buzoiene, sunt expuse în Sala Etaj, de la Galeriile de Artă ”Ion Andreescu”.

La început de primăvară, membrii filialei buzoiene a UAPR, aduc pe simeze cele mai recente dintre lucrările lor, inaugurând astfel anul programul expozițional propus pentru anul în curs.

Din acest an, filiala s-a îmbogățit cu încă tre membri titulari și unul stagiar.

Din păcate, filiala a și pierdut din membri, pentru că artiștii au plecat dintre noi spre altă lume.

În amintirea lor s-a ținut un scurt moment de reculegere.

Cu toate restricțiile impuse de criza sanitară și de cea economică, anul trecut UAPR Buzău a reușit să-și ducă la bun sfârșit atât programul expozițional, cât și cel de activități.

Cele peste 65 de lucrări de artă expuse la Galeriile ”Ion Andreescu” vor sta pe simeze o lună și jumătate și vor putea fi vizitate gratuit, cu respectarea regulilor impuse de pandemie.

Următoarea expoziție va fi vernisată pe 6 martie, în Sala Parter și va fi expoziția aniversară anuală Valeriu Șușnea. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!