Publicat la: 05.06.2020. 18:17 / 678 views

EXPERIENȚE DIN PANDEMIE. CUM A AJUNS PCR-UL LA BUZĂU

Buzăul este unul dintre puținele județe din țară care deține un PCR, aparatul cu ajutorul căruia se testează persoanele suspecte de infecție cu COVID. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a povestit cum a ajuns acesta la Buzău. De asemenea, Neagu a explicat cum era să achiziționeze patru mii de teste care ba erau bune, ba nu erau bune.

aparat pcr 2 pcr functional

 Încă din luna aprilie județul Buzău deține un aparat cu ajutorul căruia se testează persoanele suspecte de infecție cu COVID. Președintele Consiliului Județean a povestit că instituția pe care o conduce a intenționat să cumpere acest aparat dar pentru că laboratorul de analize al spitalului este externalizat nu s-a putut face achizitia. În cele din urmă, Ministerul Sănătății a achiziționat aparatul pentru Spitalul Județean Buzău, iar un cuvânt de spus în acest sens l-a avut și Marcel Ciolacu.

În perioada pandemiei Consiliul Județean a dus tratative de a achiziționa și patru mii de teste pentru COVID, însă autoritățile din sănătate au fost reticente în a le folosi, deși ulterior s-au dovedit utile.

Pe perioada stării de urgență Consiliul Județean Buzău s-a ocupat de achiziționarea echipamentelor de protecție necesare celor ce s-au aflat în linia întâi în lupta împotriva COVID. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!