Publicat la: 19.10.2018. 18:18 / 1.699 views

EVENIMENT LA VILA ALBATROS. A FOST LANSATĂ ASOCIAŢIA „ALEXANDRU MARGHILOMAN”

Urmaşa marelui politician buzoian Alexandru Marghiloman, Irina Vlăducă Marghiloman, a lansat ieri în mod oficial Asociaţia care poartă numele ilustrului său înaintaş. Întâlnirea a avut loc la Vila Albatros, în care funcţionează Centrul Cultural Municipal. La eveniment au participat numeroase personalităţi buzoiene şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.      

marghiloman fundatieIeri, în decorul parcă desprins din poveste al Vilei Albatros şi al parcului care înconjoară clădirea, a fost lansată oficial Asociaţia Alexandru Marghiloman.

Învitaţii personali ai doamnei Irina Vlăducă Marghiloman, preşedinta Asociaţiei, au fost întâmpinaţi pe fondul muzical susţinut de orchestra simfonică a Liceului de Arte „Margareta Sterian”, sub bagheta dirijorului Florentin Boroghină.

Asociaţia are trei scopuri principale.

Asociaţia Alexandru Marghiloman îşi propune ca în viitorul apropiat să înfiinţeze la Buzău un centru de recuperare pentru copiii bolnavi de cancer.

Primarul Constantin Toma, mare admirator al lui Marghiloman, a salutat înfiinţarea Asociaţiei, cu convingerea că aceasta va contribui la creşterea prestigiului Buzăului.

Primul membru de onoare al noii Asociaţii a fost numit scriitorul Nicolae Peneş, cel care a scris „Lordul Valah”, o carte despre marele politician originar din Buzău.

Istoricul Valeriu Nicolescu a dezvăluit în premieră că l-a descoperit pe cel care a conceput Parcul Marghiloman.

Întâlnirea s-a încheiat cu o poezie veche recitata de avocatul Roxana Constantinescu, care a avut un aport deosebit la înfiinţarea Asociaţiei şi cu un recital susţinut de Dora Gaitanovici. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!