Publicat la: 07.10.2019. 18:15 / 529 views

EVENIMENT CARITABIL ÎNTR-O LOCAȚIE DE EXCEPȚIE. PRÂNZIȘOR BOIERESC LA CONACUL RĂTEȘTI

Evadare din rutina cotidiana, intr-un colt de Rai. Asta si-au dorit o suta de persoane, familii din orasul Buzau dar si turisti de pretutindeni, când au dat curs unei invitatii pe Facebook de a petrece weekend-ul pe un domeniu boieresc din satul Ratesti, o zona mirifica din apropierea Vulcanilor Noroiosi. In timp ce copiii se jucau in ateliere de creatie, adultii au socializat, au schimbat idei, au degustat vinuri din zona si au mâncat pe saturate preparate boieresti, reinterpretate de gazdele brunch-ului. La loc de cinste s-a aflat cel mai nou produs românesc recunoscut in Uniunea Europeana: cârnatii de Plescoi.

pranzisor boieresc 3  pranzisor boieresc 7

Curtea conacului Grigorescu a fost neincapatoare inca de la primele ore iar mesele intinse le-au atras imediat atentia pofticiosilor.

Curtea conacului a devenit un mic orasel al distractiei. Intr-o parte a domeniului, oamenii socializau cu câte un pahar in mâna ori admirau expozitiile de produse traditionale; copiii se jucau in alta parte iar intr-un alt colt se frigea la protap un purcel de câteva zeci de kilograme.

Pentru ca gustul si aroma preparatelor boieresti sa fie maxime, ele trebuie insotite de un vin pe masura. Doritorii au primit chiar si lectii cum sa combine licorile.

pranzisor boieresc 6  pranzisor boieresc 4

Meniul a fost compus din preparate boieresti, reci si calde, reinterpretate de gazdele festinului. O atentie deosebita a primit-o cel mai nou produs românesc recunoscut in Uniunea Europeana: cârnatii de Plescoi.

Aproape 100 de persoane au raspuns invitatiei Fundatiei Comunitare de a participa la prânzisorul boieresc, eveniment creat pentru promovarea atractiilor turistice ale Buzaului.   

Dupa ce au mâncat pe saturate, turistii au pornit intr-o drumetie spre Manastirea Ratesti. Evenimentul a continuat si a doua zi, cu excursii organizate in zona. Pentru a putea participa la prânzisorul boieresc, turistii au facut o donatie de minimum 150 de lei, bani pe care fundatia comunitara ii va directiona catre viitoarele proiecte sociale.  (Mirela Copariu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. USRISTUL DE SCARBICI spune:

    AU FOST FOARTE NATURALE…BRAVO MAI ROMANE FI-TI-AR GRAMATICA DE RAS! 😀

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!