Publicat la: 07.12.2017. 19:17 / 787 views

EŞTI INFORMAT, EŞTI PREGĂTIT. CAMPANIE DERULATĂ DE CRUCEA ROŞIE BUZĂU

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România derulează un proiect naţional de informare în vederea reducerii consecinţelor în caz de dezastre. La Buzău, proiectul „Eşti informat, eşti pregătit!” se află în plină desfăşurare. Toţi participanţii care s-au înscris în proiect sunt beneficiarii unor sesiuni de instruire şi informare gratuite, organizate de voluntarii Crucii Roşii.

crucea rosie 2Filiala de Cruce Roşie din Buzău derulează un proiect naţional de informare şi de instruire în caz de dezastre.

Este absolut necesar ca populaţia să cunoască cum să se comporte în caz de dezastru şi, mai ales, cum să se pregătească pentru o asemenea eventualitate.

Toţi cei care s-au înscris sau se vor înscrie în program vor fi instruiţi gratuit cum să se ajute pe ei înşişi sau pe cei din jur, în cazul producerii unui cutremur de mare intensitate, ori în cazul altor calamități.

Trusa de supravieţuire este absolut necesară pentru ca cei blocaţi sub dărâmături sau care sunt izolaţi, să poată rezista cel puţin 72  de ore, până când salvatorii vor ajunge la ei.

Trusele de supravieţuire existente sunt alcătuite din componente cu termen lung de garanţie, importate din străinătate.

Pentru că acestea nu pot fi procurate din comerţ, fiecare cetăţean are posibilitatea să-şi alcătuiască acasă un mic depozit de supravieţuire.

Sunt absolut necesare hrana neperisabilă şi apa potabilă pentru cel puţin 72 de ore pentru fiecare membru al familiei, dar şi o trusă medicală de urgenţă.

Totodată, sunt utile mijloace de comunicaţie care funcţionează cu baterii – radio şi telefon mobil – dar şi o lanternă, un fluier şi alte obiecte necesare pentru supravieţuire.

Toţi cei care doresc să participe la sesiunile de informare şi de instruire pentru dezastre din cadrul programului „Eşti informat, eşti pregătit!”, o pot face la Crucea Roşie Buzău până în luna februarie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>