Publicat la: 06.02.2019. 19:11 / 1.072 views

ESTE OFICIAL! SPITALUL BUZĂU, ÎN PROGRAMUL AVC. PACIENŢII VOR AVEA MAI MULTE ŞANSE

Începând de astăzi, pacienţii care vor suferi accidente vasculare cerebrale vor avea şansa să fie trataţi la Spitalul Judeţean Buzău, cu mai multe şanse de recuperare. Unitatea spitalicească buzoiană a îndeplinit toate condiţiile şi a fost inclusă în programul naţional.

damian si neurologÎncepând de astăzi, oficial, Spitalul Judeţean Buzău a fost introdus în programul naţional de luptă împotriva accidentelor vasculare cerebrale. Acest lucru permite procedura care poate salva vieţi şi care se numeşte tromboliză, un tratament care, aplicat în maximum patru ore de la producerea atacului ischemic, poate dizolva cheagul de sânge care a provocat AVC-ul.

Pentru a beneficia de această procedură, pacinţii trebuie să ajungă în foarte scurt timp la spital, avertizează medicii.

Costurile pentru tromboliză sunt foarte mari, însă începând de astăzi vor putea fi decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Principalele semnale de alarmă care impun apelarea rapidă a numărului de urgenţă 112 sau transportarea pacientului la cel mai apropiat spital sunt rigiditate într-o parte a feţei, de obicei la nivelul gurii şi a ochilor, inabilitatea de a ridica ambele braţe sau probleme cu vorbitul sau inabilitatea de a comunica. (Mirela Copariu)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>