Publicat la: 16.10.2020. 18:10 / 375 views

ESTE CERT: GLORIA, FĂRĂ DREPT DE PROMOVARE. BUZOIENII VOR FACE FIGURAȚIE ÎN LIGA A II-A

Daca se mai indoia cineva, Ilie Stan a confirmat, la Campus TV, ca Gloria Buzau nu se va lupta pentru promovare, nici in sezonul curent. Chiar daca sansele gruparii buzoiene de a prinde play-off-ul sunt pur teoretice, ros-albastrii nu au oricum dreptul de a accede in Liga Intai. Astfel, gruparea din Crang, fara obiectiv, va face figuratie, in esalonul secund al fotbalului romanesc.

ilie stanIlie Stan a confirmat, aseara, in cadrul emisiunii “Cocktail” de la Campus TV, că Gloria nu a avut ca obiectiv promovarea. Încă din  startul sezonului, jucătorii secției de fotbal, spune Iliesta, au fost foarte greu de motivat, tocmai din lipsa unui țel comun. Chiar dacă la gruparea buzoiană s-a vorbit despre promovare încă din sezonul trecut, iată că problemele juridice ale clubului n-au putut fi rezolvate nici până în prezent.

Sarcina băncii tehnice este cu atât mai ingrată, cu cât șefii clubului au fixat un plafon salarial pentru orice jucător înregimentat la gruparea din Crâng. La ora actuală, salariul mediu al unui jucător de la Gloria, conform spuselor lui Ilie Stan, se cifrează în jurul a 1500 de euro. Remunerație deloc tentantă pentru jucătorii cu nume, din eșalonul secund.

În acest context, se speră ca mult trâmbițata colaborare dintre Consiliul Județean și Primărie, prin care cele două instituții vor finanța impreună Gloria, să permită o injecție de fonduri în conturile grupării buzoiene. Asta nu ar rezolva, însă, problemele statutare pe care le are Gloria Buzău.  În condițiile legislației actuale, Gloria nu ar putea evolua în primul eșalon, fiind un club de drept public. Pentru a i se permite promovarea, clubul buzoian trebuie să-și schimbe statutul de organizație de drept public, în organizație non-guvernamentală sau societate pe acțiuni.

La Gloria, această problemă juridică este infinit mai greu de rezolvat decât la alte cluburi care s-au confruntat cu această situație, întrucât gruparea din Buzău cuprinde mai multe secții. Astfel, ori toate departamentele ar trebui privatizate, ori secția de fotbal ar trebui cedată, separat, altei entități economice, societăți non profit, sau organizații non-guvernamentale.

Promovarea Gloriei în Liga 1, la ora actuală, ar fi fost oricum utopică, întrucât elevii lui Ilie Stan ocupă poziția a 17-a, un loc cel puțin jenant, pentru un club cu buget pantagruelic. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!