Publicat la: 12.02.2020. 19:20 / 440 views

ESENŢIAL! SCREENINGUL PENTRU CANCERUL DE COL UTERIN. MEDICII ÎNCURAJEAZĂ FEMEILE SĂ FACĂ TESTUL PAPANICOLAU

În ultimii şase ani, peste 6.500 de buzoience au fost testate în cadrul programului gratuit de screening pentru cancerul de col uterin, program derulat la Spitalul Judeţean de Urgenţă.  La aproape 500 de femei au fost depistate leziuni celulare microscopice care puteau evolua către un cancer.

screening 2

Medicii de specialitate spun că numărul femeilor testate până acum este foarte mic.

Este şi motivul pentru care doctorii încearcă să conştientizeze femeile cu privire la importanţa efectuării testului Babeş-Papanicolau, mai ales că procedura de screening este foarte simplă.

Prin această investigaţie făcută la timp, femeile îşi pot salva viaţa.  

Pe de altă parte, cancerul de col uterin  poate fi prevenit prin vaccinare, iar imunizarea se face în cabinetele medicilor de familie, în special pentru fetele cu vârste între 11 şi 14 ani. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!