Publicat la: 12.09.2019. 18:24 / 1.296 views

EROUL POLSCHI, CONDUS PE ULTIMUL DRUM. MILITARUL BUZOIAN A FOST ÎNMORMÂNTAT LA CIMITIRUL EROILOR

Sute de persoane, rude îndoliate, prieteni, militari, dar şi simpli cetăţeni l-au condus, astăzi, pe ultimul drum, pe militarul buzoian ucis în Afganistan. De la capela Bisericii Sf. Ştefan din Micro III, cortegiul funerar a străbătut mai multe zone ale oraşului. Slujba de înhumare a fost oficiată de şase preoţi, la bisericuţa din lemn a Garnizoanei Buzău. Sublocotenentul Ciprian Ştefan Polschi a fost înmormântat, cu onoruri militare, la Cimitirul Eroilor.

inmormantare 4În jurul prânzului, în bisericuţa din curtea Comandamentului, a fost oficiată slujba de înmormântare a militarului Ciprian Ştefan Polschi.

Sicriul a fost purtat pe umeri chiar de către camarazi de la unitatea la care soldatul a activat, Batalionul 52 Operaţii Speciale.

După slujbă, cortegiul funerar s-a îndreptat către Cimitirul Eroilor. La un moment dat, dintr-un elicopter militar care a survolat Calea Eroilor, au fost aruncate zeci de flori.

A urmat momentul înhumării eroului ucis în Afganistan, mormântul lui Ciprian Polschi fiind alături de cele ale altor militari buzoieni căzuţi la datorie în teatrele de operaţii.

Sublocotenentul Ciprian Polschi a fost înmormântat cu onoruri militare. Trei salve de foc au fost trase de un pluton format din cinci soldaţi.

Joia trecută, când efectua o misiune administrativă, buzoianul, şofer al Comandamentului NATO din Kabul, a fost ucis, în urma unui atac cu o maşină-capcană.

Ciprian Polschi a fost avansat în grad post-mortem şi decorat de preşedintele ţării. A fost desemnat şi cetăţean de onoare al Buzăului. Tânărul militar avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!