Publicat la: 23.12.2019. 19:21 / 2.654 views

EROII REVOLUŢIEI, COMEMORAŢI LA BUZĂU. CEREMONIAL MILITAR-RELIGIOS ÎN PIAŢA DACIA

Eroii martiri buzoieni au fost comemoraţi, ieri, la Monumentul Revoluţiei din faţa Palatului Comunal. La manifestări au asistat rude ale celor ucişi în decembrie ’89, oficialităţi, membri ai asociaţiilor de revoluţionari şi militari.

comemorare 2 comemorare 4

Ceremonia a început cu intonarea Imnului de Stat, urmat de o slujbă oficiată de un preot militar, pentru pomenirea celor 47 de buzoieni care au căzut împuşcaţi în decembrie ’89, în faţa Palatului Comunal sau în alte împrejurări.

Din partea asociaţiilor revoluţionarilor a vorbit Lionel Zosmer, care a avut un discurs critic la adresa politicienilor, dar a condamnat şi criza morală a societăţii, după 30 de ani scurşi de la înlăturarea regimului comunist. 

Reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul Leonard Dimian a citit mesajul transmis de premierul Ludovic Orban. 

După alocuţiuni, reprezentanţii ai instituţiilor şi ai asociaţiilor de revoluţionari au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Revoluţiei, din Piaţa Dacia.

Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!