Publicat la: 07.02.2020. 19:42 / 1.077 views

EPIDEMIE DE GRIPĂ, NOI REGULI ÎN ŞCOLI. BUZĂUL AŞTEAPTĂ ÎNCĂ UN LOT DE VACCINURI

Autorităţile buzoiene din sănătate au transmis unităţilor de învăţământ măsuri suplimentare de prevenire a cazurilor de gripă. Noile reguli vin după declararea epidemiei de gripă în întreaga ţară. În perioada următoare, am putea asista la suspendarea cursurilor în mai multe şcoli.

elevi 2Direcţia de Sănătate Publică a dat noi dispoziţii cu privire la prevenirea cazurilor de îmbolnăviri în rândul elevilor. Pe lângă triajul epidemiologic zilnic, mai multe persoane desemnate la nivelul unităţilor de învăţământ vor avea grijă ca normele de igienă să fie respectate cu stricteţe.

Şi condiţiile pentru suspendarea cursurilor au fost schimbate în noul context epidemiologic.

O altă recomandare se referă la amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale, pentru a preveni aglomerarea şi pentru limitarea transmiterii infecţiilor respiratorii.

Între timp, DSP aşteaptă un nou lot de vaccin antigripal, după ce în actualul sezon la Buzău  au fost distribuite peste 25.000 de doze, deja utilizate.

Până acum, la nivelul judeţului Buzău au fost înregistrate aproape 300 de cazuri de gripă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!