Publicat la: 11.06.2019. 18:23 / 591 views

ELEVUL DE LA HASDEU A CÂŞTIGAT ÎN INSTANŢĂ. TRIBUNALUL BUZĂU A ANULAT HOTĂRÂRILE LICEULUI

Judecătorii Tribunalului Buzău au anulat deciziile conducerii Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, de sancţionare a elevului Andrei Voicu. Elevul de clasa a XI-a s-a ales cu nota 2 la purtare după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru prestaţia şi vestimentaţia sumară dintr-un videoclip pe care aceasta l-a filmat în urmă cu mai mulţi ani.

elev hasdeuElevul de la Colegiul Hasdeu care a primit nota 2 la Purtare pe un semestru, pentru ca a scris pe o reţea de socializare în termeni critici despre profesoara sa de desen, fostă cântăreaţă într-o trupa etno, a câştigat procesul cu liceul.

Sancţiunea împotriva elevului a fost dispusă pe data de 11 decembrie 2018, de Consiliul Profesoral. ”Pentru tot comportamentul lui, 64 de profesori au votat propunerea care a venit în comisia de disciplină”, declara atunci directorul Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, Ionel Banu.

Andrei a fost sancţionat pentru un mesaj postat pe un grup închis al colegilor săi. Alături de videoclipul unei melodii pe care profesoara de desen o interpretase în urmă cu 5 ani, când făcea parte dintr-o formaţie de muzică etno, apare un comentariu referitor la versurile melodiei.

Familia elevului a luat legătura cu un avocat, hotărâtă să ajungă în instanţă. Mama lui Andrei spune că problemele au început în momentul în care băiatul a atras antipatia profesoarei de desen Alina Elena Barbu, care i-a pus nota trei la teorie. La scurt timp, drept răzbunare, elevul a postat pe grupul de Facebook al Colegiului Hasdeu un videoclip din 2013 cu profesoara de desen. Cadrul didactic era pe atunci solistă ân trupa Kronos. În videoclip, profesoara apare în ţinută sumară, interpretând o melodie cu versuri nu tocmai educative.

Pe 10 iunie, Tribunalul Buzău a anulat Hotărârea de Consiliul Profesoral, dar şi pe cea a Consiliului de Administraţie, de sancţionare a elevului Andrei Voicu.

Prin aceeaşi hotărâre a instanţei, conducerea liceului buzoian este obligată la plata a 200 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru, către reclamant.  În februarie a fost deschis procesul la Tribunalul Buzău care a dus la anularea sancţiunii. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!