Publicat la: 22.01.2020. 19:20 / 1.579 views

ELEVII ŞI PROFESORII REVIN LA ȘCOALA NR. 6. SCANDALUL COMASĂRII VA CONTINUA ÎN INSTANŢĂ

Școala nr. 6 “Grigore Baștan” din municipiul Buzău se reînființează. Elevii și profesorii mutați, în urma comasării, în clădirea Școlii nr. 16 ”Ion Creangă”, vor reveni în vechiul sediu, aflat pe aceeași stradă. În baza suspendării, respectiv anulării comasării, decise în instanță, ministrul Educației a dat ordinul prin care se revine la situația inițială. 

stoian scoala reabilitare 1

Decizie importantă în cazul scandalului comasării celor două unități de învățământ din orașul Buzău. Zilele trecute, a ajuns la Buzău ordinul ministrului Educației, prin care se suspendă de drept executarea ordinelor anterioare aflate la baza comasării, după ce Curtea de Apel a suspendat și anulat actele respective, la prima instanță. În aceste condiții, urmează ca Școala nr. 6 să se reînființeze, iar elevii și profesorii să revină în vechiul sediu.

Primele demersuri au fost făcute deja. Primăria trebuie să adopte o hotărâre de consiliu local cu modificarea rețelei școlare. Există, totuși, o problemă. În urma reorganizării rețelei de termoficare, clădirea Școlii nr. 6, de pe strada Victoriei, nu mai este alimentată cu agent termic.

Pe de altă parte, lupta între sindicat și autoritățile din educație va continua în instanță și pot apărea noi decizii care să dea din nou peste cap întreaga situație.

Rămâne de văzut cât de repede și cum va fi rezolvată problema lipsei căldurii, astfel încât elevii și profesorii să reînceapă cursurile în vechea lor școală. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!