Publicat la: 07.03.2018. 19:21 / 713 views

ELEVII DE LA ŞCOALA DE SURZI NU DAU EXAMEN. POT INTRA LA LICEU ŞI FĂRĂ „CAPACITATE”

La Liceul pentru elevi cu deficienţe de auz nu s-a susţinut în această perioadă simularea pentru examenul de Capacitate. De altfel, nici examenul propriu zis nu va fi susţinut. Cu toate acestea, elevii au posibilitatea să ajungă în învăţământul de masă şi să termine un liceu. Explicaţia a oferit-o pentru Campus TV inspectorul şcolar general Florina Stoian.

liceu surzi 2În urma unor sesizări sosite pe adresa redacţiei Campus TV cu privire la faptul că elevii de la Liceul pentru elevi cu deficienţe de auz nu susţin nici simulare şi nici examenul de capacitate, reporterii au încercat să afle care este explicaţia. Lămuririle cu privire la acest aspect le-a oferit chiar inspectorul şcolar general Florin Stoian.

Surprinzător este că absolvenţii acestor şcoli speciale pot urma chiar liceul şi pot apoi susţine examenul de bacalaureat fără a da examenul de capacitate, potrivit inspectorului general. Cât despre vreo urmă de discriminare, se pare că nu poate fi vorba.

Cu toate acestea, la alte şcoli din ţară cu acelaşi profil s-a susţinut această simulare, şi chiar examenele de capacitate. Mai mult decât atât, şi la Buzău, la Liceul pentru Deficienţi de Vedere, tot o şcoală specială, elevilor li s-a oferit această posibilitate. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!