Publicat la: 08.05.2018. 18:35 / 628 views

ECONOMII LA LUMINĂ. 10 MILIOANE DE EURO PENTRU ILUMINATUL PUBLIC

Oraşul Buzău are cartiere în care iluminatul public este neschimbat din anii ‘60. Pentru a asigura cetăţenilor un iluminat eficient, dar şi pentru a face economii la facturi, Municipalitatea pregăteşte câteva proiecte pentru a moderniza sistemul de iluminat public. Prima care va beneficia de corpuri de iluminat cu led este viitoarea Cale a Eroilor, unde  s-a trecut deja la înlocuirea becurilor clasice.      

leduri 2Primăria Buzău are în vedere realizarea unor proiecte europene, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, pentru reabilitarea şi modernizarea iluminatului stradal din oraş.

Prima zonă care va beneficia de iluminat public inteligent şi mult mai economic este viitoarea Cale a Eroilor, unde au început deja lucrările de montare a noilor corpuri de iluminat.

În primă fază, în afara cartierului Obor, reabilitarea şi modernizarea sistemului de iluminat stradal se va realiza şi în zonele defavorizate.

Se preconizează ca până la sfârşitul acestui an să fie încheiat contractul cu constructorul care va câştiga licitaţia pentru cartierele Dorobanţi şi Primăverii.

Iluminatul public cu leduri ar putea aduce economii de aproape 60 la sută la factura de energie electrică iar calitatea luminii asigurate de corpurile cu leduri îi va face pe buzoieni să se simtă mult mai în siguranţă. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!