Publicat la: 15.11.2017. 19:15 / 656 views

ECONOMII DIN ZĂPADĂ. PRIMARII SE PREGĂTESC PENTRU PRIMA NINSOARE

Dacă pentru drumurile naţionale şi pentru cele judeţene se semnează contracte de deszăpezire cu firme specializate, pentru cele comunale sunt şi alte soluţii. După experienţa anilor trecuţi, primarul de la Merei închiriază utilajele doar la comandă. În iernile trecute, economiile la bugetul primăriei au fost consistente.

primar mereiDe câţiva ani încoace, primarul din Merei nu mai încheie contracte de deszăpezire cu firmele specializate.

Primăria închiriază utilajele cu ora şi, până acum metoda s-a dovedit a fi eficientă iar cheltuielile au fost mici.

Cheltuielile pot fi, într-adevăr, mult mai reduse dacă utilajele sunt solicitate doar atunci când se aşterne zăpada, pentru că nu se mai plăteşte şi perioada în care stau în aşteptare.

Nu toate primăriile din judeţ au norocul ca pe teritoriul lor să existe persoane fizice sau juridice care să aibă în dotare utilaje care pot fi adaptate pentru lucrări de deszăpezire.

Chiar dacă nu este zăpadă, pe drumurile de pe teritoriul primăriei trebuie împrăştiat periodic material antiderapant, mai ales în zonele cu suişuri şi coborâşuri, de care comuna nu duce lipsă. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!