Publicat la: 27.05.2020. 18:04 / 343 views

ECHIPELE BUZOIENE, ÎN TOPUL NAȚIONAL, ÎN URMA UNEI ANALIZE EFECTUATE DE FRF

Federația Română de Fotbal a înaintat zilele trecute un raport cu cele mai performante județe la debut în Liga a III-a. Analiza evidențiază cum a crescut numărul promovatelor din fiecare județ și cum au evoluat prestațiile fiecărei echipe. În urma acestui raport, Buzăul se situează printre județele fruntașe.

fotbalBuzăul se numără printre cele mai bine cotate județe, în ceea ce privește evoluția echipelor reprezentante în Liga a III-a. O analiză întocmită de FRF arată că echipele buzoiene se pot bate, în ceea ce privește media de puncte realizată în eșalonul al treilea al fotbalului românesc, cu echipe din județe mult mai puternice economic, precum Timiș, Arad sau Prahova. Mai mult, media județului a scăzut din cauza faptului că două dintre echipele care au obținut promovarea în liga a III-a, Viitorul și Petrolul Berca, nu au apucat să evolueze în eșalonul profesionist, din cauza lipsei de finanțare.

Dincolo de particularitățile fiecărei grupări în parte, la Buzău, subliniază federalii, se evidențiază faptul că mai toate echipele, inclusiv cele din ligile a IV-a și a V-a, mizează pe tineri jucători autohtoni.

Tot de la Buzău a plecat ideea înființării unei ligi intermediare, care să estompeze șocul trecerii de la fotbalul județean, la cel profesionist. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!