Publicat la: 08.10.2019. 17:56 / 629 views

DULCE, DAR PUŢINĂ. PRODUCŢIA DE MIERE DE ALBINE ESTE SUB AŞTEPTĂRI

Vremea neprielnică din perioadele de cules a periclitat producţia de miere din acest an. Apicultorii sunt obligaţi să asigure hrana familiilor de albine pe timpul iernii. Ei primesc un ajutor de minimis din partea Guvernului.

stupina MIERE

S-a încheiat un nou an apicol care, din păcate, a fost unul extrem de dificil, cu producţie mică de miere de albine.

Producţiile foarte mici au fost la salcâm, tei şi la floarea soarelui, ceea ce a adus prejudicii financiare crescătorilor de albine, care nu au reuşit să-şi acopere cheltuielile.

O altă problemă care îi dezavantajează anul acesta pe apicultorii care îşi asigură traiul din această activitate a fost şi preţul scăzut la vânzările en-gros.

Cantitatea mică de miere de la ultimul cules s-a dovedit insuficientă pentru iernat, aşa că stuparii au fost obligaţi să asigure hrana familiilor de albine din fonduri proprii.

Au primit, totuşi, un ajutor de minimis din partea Guvernului, de 20 de lei pentru fiecare familie de albine..

Mulţi crescători de albine, mai ales cei tineri, abandonează acest domeniu de activitate, care ar trebui susţinut mai serios de Stat şi-şi caută alte surse de venit în ţară sau dincolo de hotarele ei.

Şi anul acesta, buzoienii îşi pot face provizii de produse apicole de la Târgul Apicultorilor Buzoieni, organizat pe 2 şi 3 noiembrie de Asociaţia Apicultorilor Profesionişti din Buzău.

Ca şi anul trecut, Târgul Apicultorilor Buzoieni va fi amenajat la Universitatea Bioterra, în vecinătatea Drăgăicii. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!