Publicat la: 13.03.2017. 19:06 / 985 views

DUBLAREA GIGACALORIEI? TOMA: „ESTE FOARTE POSIBIL”. PRIMĂRIA TAIE 85% DIN FONDURILE PENTRU SUBVENŢIE

Preţul gigacaloriei s-ar putea dubla din acest an. O spune chiar primarul Constantin Toma. Singura speranţă ar fi ca Guvernul să aloce, în continuare, un sprijin financiar pentru acoperirea diferenţei între preţul real de producţie şi cel stabilit pentru populaţie. În proiectul de buget pe 2017, R.A.M. are cu 85% mai puţini bani destinaţi subvenţiei la gigacalorie.

ramDin cauza lipsei de fonduri, având ca prioritate alocarea de sume mai mari pentru dezvoltare, autorităţile locale au schimbat politica de subvenţionare a preţului la gigacalorie pentru populaţie. În proiectul de buget pe anul 2017, RAM figurează cu o subvenţie de doar 4,8 milioane de lei, în condiţiile în care anul trecut suma a fost de aproape 32 de milioane de lei. În aceste condiţii, preţul pentru energia termică ar putea exploda.

Există totuşi o speranţă. Autorităţile locale vor încerca să convingă decidenţii din Guvern să aloce sume de bani pentru Regia de termoficare, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi. Între timp, primarul Toma anunţă că a dispus măsuri de reducere a costurilor cu energia termică din şcoli şi preconizează că, în doi ani, unităţile de învăţământ ar putea să renunţe la sistemul centralizat de încălzire.

În momentul de faţă, peste 14.000 de familii din municipiul Buzău au locuinţele racordate la sistemul de centralizare, iar preţul unei gigacalorii este de 185 de lei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!