Publicat la: 29.08.2019. 18:01 / 503 views

DRUM TURISTIC STRICAT. DJ 203 G, SĂRATA MONTEORU – LEICULEŞTI, ARE NEVOIE DE REPARAŢII

Drumul dintre Sărata Monteoru şi Leiculeşti a fost deschis circulaţiei publice în anul 2016. Realizat cu scopul de a face legătura între staţiunea Sărata Monteoru, Tabăra de sculptură Măgura şi Valea Buzăului, drumul a suferit stricăciuni şi are nevoie de reparaţii. DJ 203 G este folosit cu preponderenţă de turişti, dar şi de de camioane de mare tonaj.

drum monteoru 1Drumul DJ 203 G care leagă staţiunea Sărata Monteoru de zona turistică Mănăstirea Ciolanu şi Tabăra de sculptură Măgura a fost realizat din fonduri guvernamentale şi a costat 40,34 milioane de lei.

Drumul a fost deschis circulaţiei publice în primăvara lui 2016 şi, de-a lungul celor trei ani de folosinţă, a suferit unele stricăciuni.

Asfaltul are multe denivelări şi crăpături, mai ales pe jumătatea dinspre Monteoru, unde sunt şi mai multe zone de surpare, protejate cu balustrade de protecţie.

Drumul străbate o zonă de pădure extrem de frumoasă şi atrage turiştii, chiar dacă nu este foarte circulat.

În special motocicliştii îl apreciază, dar trebuie să circule cu multă atenţie pentru că unele dintre zonele de ruptură sunt în curbe şi nu sunt vizibile de la o distanţă prea mare.

Drumul nu se mai află în garanţie aşa că, administratorul, care este Consiliul Judeţean, are obligaţia să-l întreţină.

Tocmai pentru a se evita producerea unor accidente grave, cât şi pentru a stopa degradarea asfaltului, este nevoie de intervenţia drumarilor, care să consolideze şoseaua şi să o repare.

Noul drum contribuie la creşterea importanţei staţiunii Sărata-Monteoru şi scurtează distanţa către obiectivele turistice de pe Valea Buzăului, mai ales pentru bucureşteni. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!