Publicat la: 24.02.2020. 18:29 / 1.127 views

DRAGOBETE VS SF. VALENTIN, LA MUZEUL JUDEȚEAN. EXPOZIȚIE DE EPISTOLE DE DRAGOSTE, DIN EPOCI TRECUTE

Cea de-a V-a  ediţie a  conceputului “Dragobete vs. Sf. Valentin”, idee dezvoltată de Muzeul Judeţean Buzău, aduce câteva exponate cât se poate de inedite. Este vorba despre mai multe scrisori de dragoste din perioada interbelică puse la dispoziţie de Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Buzău.

dragobete muzeu 1 dragobete muzeu 2

Epistole de dragoste, din alte vremuri, sunt expuse, zilele acestea, la Muzeul Județean de Istorie. Evenimentul face parte dintr-un concept intitulat “Dragobete versus Sf. Valentin”, aflat la a cincea ediție. Anul acesta, conducerea instituției aduce în prim plan scrisori de dragoste din arhive, pentru a le arăta, mai ales celor din noua generație, cum își exprimau sentimentele, prin corespondență, iubiții de odinioară.

Ideea expozanților este cu atât mai inedită, cu cât epoca actuală stă sub semnul comunicării instante, via internet. Odinioară, corespondeții așteptau săptămâni, până să primească un răspuns, de la iubit, sau iubită. Scrisorile expuse aduc povestea unui tânăr buzoian și iubita sa, din altă zonă a țării. Perioada în care cei doi schimbă epistole se întinde pe mai mulți ani și cuprinde inclusiv misive trimise de bărbat, atunci când acesta lupta pe front.

Scrisorile de dragoste vor rămâne expuse până în aprilie. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!