Publicat la: 01.11.2016. 18:07 / 1.298 views

DOZE CU ŢÂRÂITA PENTRU POPULAŢIE. ÎNCĂ O CAMPANIE EŞUATĂ DE VACCINARE ANTIGRIPALĂ

Au sosit noi doze de vaccin antigripal la Buzău. Direcţia de Sănătate Publică le va împărţi către cabinetele de medicină primară din judeţ, însă stocul este limitat. Doctorii de familie sunt revoltaţi. Este încă un an în care nu au doze suficiente pentru imunizarea pacienţilor cu risc. Autorităţile locale din sănătate speră într-o nouă suplimentare de la minister.  

vaccinCampania de imunizare antigripală în rândul populaţiei porneşte cu stângul şi în acest an. După o primă tranşă de doze de vaccin venite pentru judeţul Buzău, abia acum au sosit suplimentări destinate cabinetelor medicilor de familie.

Sunt foarte puţine doze, spun medicii de familie care reclamă că sunt puşi, din nou, în faţa unei situaţii delicate. Ei trebuie să aleagă pe cine imunizează cu puţinele vaccinuri pe care le au la dispoziţie, în condiţiile în care numărul pacienţilor vulnerabili este mult mai mare.

Prima tranşă de doze de vaccin este utilizată pentru personalul medical şi asistaţii din instituţiile de stat. Până acum, s-au făcut aproape 1.400 de imunizări. Între timp au apărut şi cazurile de afecţiuni respiratorii, într-un număr mai mare, aşa cum se întâmplă la fiecare început de sezon rece.

Înainte de debutul campaniei de vaccinare antigripală, DSP Buzău a solicitat la Ministerul Sănătăţii 30.000 de doze. Până acum au fost distribuite doar 7.000. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!