Publicat la: 14.03.2019. 19:10 / 750 views

DOUĂ OLIMPICE, AMBASADORI AI LIMBII FRANCEZE. DELEGAŢIE BUZOIANĂ LA COTROCENI, DE ZIUA FRANCOFONIEI

Două olimpice din Buzău au primit titlul de “Ambasador al limbii franceze în România”, în cadrul unei festivităţi organizate la Palatul Cotroceni. Cele două tinere au făcut parte din delegaţia buzoiană prezentă, marţi, la Sărbătorirea Zilei Francofoniei, eveniment desfăşurat sub Patronajul Preşedintelui României. Buzăul a avut cea mai numeroasă delegaţie din ţară.

olimpice siteDin delegaţia buzoiană au făcut parte 43 de elevi şi profesori de la mai multe unităţi de învăţământ din oraş.

Invitaţii au participat la Celebrarea Zilei Francofoniei, eveniment organizat la Palatul Cotroceni, în prezenţa secretarului general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Luise Mushikiwabo.

Laureaţii de anul trecut de la olimpiadele de franceză au primit titlul de “Ambasador al limbii franceze în România”. Printre ei, Cătălina Nistor, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Premiantă de două ori la olimpiadele naţionale, adolescenta a rămas impresionată de experienţa trăită în premieră, la Palatul Cotroceni.

Cea de-a doua olimpică distinsă cu titlul de “Ambasador al limbii franceze în România”, Ioana Dogaru, a absolvit Colegiul Hasdeu şi este acum studentă  a Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Delegaţia buzoiană a fost cea mai numeroasă din ţară, la evenimentul desfăşurat la Palatul Cotroceni.

Luna aceasta, Centrul Cultural de la Buzău organizează mai multe activităţi dedicate Francofoniei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!