Publicat la: 11.10.2019. 18:34 / 829 views

DOSARUL FRAUDELOR DE LA PRIMĂRIE BATE PASUL PE LOC. ANCHETA ESTE ÎNCEPUTĂ DE 4 ANI

Dosarul fraudelor informatice de la Directia Economica a Primariei Buzau s-a blocat din nou la Tribunalul Buzau. La termenul de marti, instanta a dispus o noua amanare, pana pe 19 noiembrie, pentru refacerea raportului de expertiza informatica si in vederea solutionarii cererii de recuzare a expertului contabil. Documentele care ar putea face lumina in acest caz au fost asteptate mai bine de jumatate de an, insa acum expertizele trebuie reluate, ceea ce inseamna intarzierea procesului cu cel putin jumatate de an.

directia economica gegea

Potrivit unor surse, în dosarul fraudelor informatice de la Directia Economica a Primariei Buzau intentia ar fi de amanare a judecatii pana la prescrierea faptelor, situatie inregistrata in dosarul ,,Orizont”, unde lucrurile sunt destul de complicate, fiind greu de crezut ca sentinta initiala va fi schimbata la Curtea de Apel Ploiesti. Ancheta inceputa pe data de 22 octombrie 2015 de DIICOT Buzau a vizat mai multi functionari publici, cu functii de conducere si executie in cadrul Primariei municipiului Buzau, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica si abuz in serviciu in dauna intereselor publice. Pe 18 noiembrie 2015, procurorii DIICOT au ajuns la primele concluzii in dosarul care vizeaza obtinerea ilicita de bani a mai multor functionari in frunte cu sefii Directiei Economice si au retinut trei functionari. Este vorba despre Liviu Catalin Boaru, sef Serviciu Urmarire, Executare si Colectare Creante Fiscale, persoane juridice, Nicoleta Angelica Lung, referent in cadrul aceluiasi serviciu, si Virgil Tosu din Primaria Buzau. Directorul executiv al Directiei Economice la acel moment, Ion Gegea, era primul vizat in acest dosar, el fiind adus la audieri cu escorta a politie.

Doi dintre inculpatii din dosarul fraudelor informatice identificate de procurorii DIICOT la Directia Economica a Primariei Buzau au recunoscut, la scurt timp dupa inceperea procesului pe fond, ca au sters amenzi din baza de date, dar nu si ca ar fi savarsit astfel un abuz in serviciu, infractiune despre care avocatii in cauza spun ca procurorii DIICOT Buzau ar fi introdus-o pe langa cele de constituire de grup infractional si fraude informatice, cu scopul de a mari limitele de pedeapsa.

Sase angajati ai Directiei Economice a Primariei Buzau au fost trimisi in judecata in august 2016 de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Buzau. La termenul de marti, instanta a dispus o noua amanare, pana pe 19 noiembrie, pentru refacerea raportului de expertiza informatica si in vederea solutionarii cererii de recuzare a expertului contabil.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!