Publicat la: 08.04.2020. 18:44 / 683 views

DOI BUZOIENI DECLARAŢI VINDECAŢI, REPOZITIVAŢI! SITUAŢIE INCREDIBILĂ, LA BUZĂU! E O PREMIERĂ!

Doi dintre buzoienii declaraţi iniţial vindecaţi de COVID-19 au fost depistaţi din nou cu coronavirus! Informaţia a fost furnizată oficial de către Direcţia de Sănătate Publică Buzău. Cei doi pacienţi sunt asimptomatici şi au fost internaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

spital ramnic 1 izolata corona

Este vorba despre doi bărbaţi reveniţi din Italia, introduşi în carantină într-un hotel din Buzău, depistaţi cu COVID-19, apoi internaţi la un spital din Capitală. De aici au fost externaţi, după ce analizele au arătat că sunt vindecaţi. Conform procedurii, cei doi au intrat obligatoriu în izolare la domiciliu, numai că, la testele ulterioare, surpriză: au fost diagnosticaţi din nou cu coronavirus! 

Ieri, ambii pacienţi au fost internaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, stabilită ca unitate suport de COVID-19, la nivelul judeţului Buzău. 

Potrivit DSP Buzău, pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la cei doi pacienţi, care au fost externaţi în data de 26 martie 2020. Externarea celor doi pacienţi s-a facut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost negative. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienţi, a sosit pe 7 aprilie 2020 şi a fost pozitiv. Cei doi pacienţi, unul de 46 de ani şi celălalt de 29 de ani, după externare, s-au izolat împreună la acelaşi domiciliu, fără a avea alţi contacţi. Pacienţii sunt asimptomatici.

În aceste condiţii, cazul de faţă ridică o serie de întrebări cu privire la modul în care cei doi buzoieni au fost infectaţi din nou cu COVID-19, având în vedere că, în perioada de la revenirea în ţară, din Italia, ei au fost în carantină, în spital, apoi în izolare la domiciliu. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!