Publicat la: 27.12.2017. 19:30 / 839 views

DOBRICĂ A RECUNOSCUT, ZGONEA… NU. BUZOIANUL ACCEPTĂ DOI ANI CU SUSPENDARE

Fostul consilier judeţean PSD Dumitru Dobrică a semnat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în dosarul în care va fi judecat pentru cumpărare de influenţă. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cercetat în acelaşi dosar, nu a recunoscut fapta de care e acuzat, în legătură cu angajarea fiicei lui Dobrică pe un post important în Ministerul Comunicaţiilor. Dumitru Dobrică a fost de acord să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Procesul va fi pe rolul Tribunalului Buzău.

DOBRICA ZGONEAPotrivit DNA, în prezenţa avocatului său, Dumitru Dobrică a declarat “expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Inculpatul Dobrică Dumitru va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de de 60 de zile, în cadrul următoarelor entităţi: Primăria oraşului Pătârlagele, judeţul Buzău sau Primăria oraşului Nehoiu, judeţul Buzău”.

Potrivit procurorilor, Dumitru Dobrică le-ar fi spus anchetatorilor că, în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, i-ar promis foloase necuvenite lui Valeriu Zgonea, la acel moment preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al PSD, pentru a-l determina să intervină pe lângă funcţionarii publici cu influenţă pentru a o numi pe fiica sa, Ionela Dobrică, într-un post important din Ministerul Comunicaţiilor. Valeriu Zgonea va fi cercetat în continuare de DNA.

Fostul consilier judeţean a fost trimis în judecată. Dosarul va fi pe rolul Tribunalului Buzău. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!