Publicat la: 22.08.2019. 17:52 / 281 views

DOAR DOUĂ ZILE PÂNĂ LA CAMPIONATUL EUROPEAN. OBIECTIVELE ROMÂNIEI, PREZENTATE ÎNTR-O CONFERINŢĂ DE PRESĂ

Cât mai multe medalii pentru naţionala de modelism a României, dar şi o desfăşurare fără cusur, acestea sunt obiectivele organizatorilor Campionatului European de Modelism, derulat la Buzău. Deschiderea oficială este programată sâmbătă. Special pentru eveniment, a fost montat şi un sistem de sonorizare nou pe Calea Eroilor.

conf racheteVa fi Campionatul European cu cea mai numeroasă participare din acest secol, spune managerul naţionalei tricolore, buzoianul Lucian Şercăianu. Obiectivul sportivilor români este obţinerea a cel puţin cinci medalii şi clasarea între primele naţiuni, la general. Lotul României s-a întrunit la Buzău, majoritatea sportivilor tricolori fiind, de altfel, buzoieni.

Buzăul a fost ales de Federaţie pentru a găzdui Campionatul European datorită condiţiilor speciale pe care le oferă câmpul de lângă Gomoeşti, dar mai ales pentru tradiţia în modelism pe care o are oraşul. De- alungul timpului, sportivii buzoieni au constituit, de fapt, elita acestui sport, la nivel naţional. Competiţia va avea 210 sportivi la start, precum şi alte sute de oficiali, arbitri, sau helperi.

Deschiderea evenimentului se va desfăşura după eticheta Olimpiadei, cu delegaţiile ţărilor participante defilând prin faţa spectatorilor şi a oficialilor. La spectacolul de sâmbătă, pe Calea Eroilor, vor participa şi militari ai Armatei a II-A, fie ei aviatori sau paraşutişti.

Festivitatea de închidere va fi gãzduită de Parcul Tineretului, pe 30 august.

Buzăul va fi si gazdă a Campionatului Mondial de Modelism, eveniment ce va avea loc în 2020. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!