Publicat la: 13.02.2019. 19:07 / 525 views

DISPAR CLASE ŞI ÎN 2019 – 2020. POPULAŢIA ŞCOLARĂ, ÎN CONTINUA SCĂDERE

Noul plan de şcolarizare întocmit recent de Inspectoratul Şcolar prevede pentru anul următor încă o scădere a numărului de clase. Populaţia şcolară este tot mai puţină de la un al la altul, din cauza scăderii natalităţii, fenomen ce afectează şi educaţia buzoiană.

clasa goalaO analiză a planului de şcolarizare pentru anul viitor arată că vor dispărea 16 clase din învăţământul preşcolar,primar şi gimnazial. Este încă un an în care numărul de elevi devine mai mic, din cauza scăderii natalităţii.

Numărul elevilor va scădea cu aproape 500. Dispariţia mai multor clase ar însemna şi pierderi de posturi. Doar în cazul unor pensionări, profesorii de la şcolile afectate şi-ar putea păstra catedrele.  

În momentul de faţă, în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial de la nivelul judeţului Buzău sunt înscrişi peste 46.000 de elevi. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!