Publicat la: 08.02.2018. 19:21 / 725 views

DISCUŢII PE TEMA CONSUMULUI DE DROGURI. AUTORITĂŢILE NU AU UN PLAN DE ACŢIUNE CONCRET

Astăzi, la Consiliului Judeţean, a avut loc o întâlnire între mai multe instituţii abilitate să intervină în cazul tinerilor consumatori de droguri şi etnobotanice. Din păcate, nici după un deces şi numeroase cazuri de consumatori prezenţi la UPU, astăzi nu s-a putut prezenta un plan clar de acţiune.

antidrogDe câteva săptămâni, presa aduce în atenţia publică situaţiile unor tineri şi adolescenţi care ajung la spital, după ce au consumat diferite substanţe. Mai mult decât atât, unul dintre tineri chiar a murit din acest motiv. În tot acest timp, reprezentanţii diferitelor instituţii abilitate să intervină s-au întâlnit de câteva ori şi au încercat să găsească soluţii pentru stoparea fenomenului. O astfel de întâlnire a avut loc şi astăzi, însă, chiar dacă sala de conferinţe a Consiliului Judeţean a fost plină, nu s-a oferit niciun plan concret de acţiune. Inspectorul şef al IPJ a oferit aceleaşi sfaturi ca şi în ultimii ani, cu menţiunea că la Buzău nu există reţele de traficanţi de droguri.

Prefectul judeţului, Carmen Ichim, a încercat să sensibilizeze audienţa să fie mai precaută în ceea ce înseamnă simptomele celor care se droghează, chiar dacă nici domnia sa nu a dat de înţeles că ar avea un plan concret pe care să îl pună în aplicare în acest caz.

Medicul Adrian Zoican, şeful UPU Buzău, a încercat să tragă semnale de alarmă cu privire la situaţia tinerilor care de cele mai multe ori i-au trecut prin mâini. A oferit chiar exemple clare de reacţii ale consumatorilor.

Imediat după mediatizarea cazurilor unora dintre tinerii ajunşi la UPU după ce au consumat substanţe interzise, reprezentanţii IPJ au transmis un comunicat de presă prin care anunţau că au reuşit prinderea unei grupări infracţionale formate din 12 membri, reţea bănuită de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. 6 persoane au fost reţinute, iar alte 4 sunt cercetate sub control judiciar. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!