Publicat la: 13.09.2017. 17:59 / 758 views

DISCUŢII AVANSATE DESPRE PENITENCIAR. ŞEFUL CJ, ÎN DIALOG CU UN CONSILIER MINISTERIAL

Ministerul Justiţiei este decis să înfiinţeze repede un penitenciar la Buzău. La o săptămâna după vizita ministrului Tudorel Toader, un consilier al şefului de la Justiţie a reluat discuţiile cu preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu. Au fost stabilite demersurile imediate pentru ca investiţia să fie începută la Unguriu. 

unguriu vizitaÎn urmă cu aproape două săptămâni, ministrul Justiţiei a avut o vizită de lucru la o unitate militară dezafectată din Unguriu, situată pe un teren de 15 hectare. Tudorel Toader şi-a dat acordul de principiu pentru ca pe suprafaţa respectivă să fie amenajat un penitenciar. Discuţiile au fost reluate după o săptămână, când la Buzău a venit un consilier al ministrului Justiţiei.

Autorităţile judeţene vor urgenta emiterea tuturor avizelor necesare construcţiei penitenciarului, fiind o investiţie de maxim interes pentru Ministerul Justiţiei, dar şi cu un impact social şi economic deloc de neglijat. 

Cât despre temerea localnicilor cu privire la riscurile existenţei în zonă a spaţiilor pentru deţinuţi, autorităţile judeţene spun că nu sunt motive de îngrijorare.

Deocamdată nu există un termen concret avansat pentru începerea lucrărilor la penitenciar, însă ministrul Justiţiei şi-a exprimat dorinţa ca amenajarea spaţiului de detenţie să se facă în regim de urgenţă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!