Din parc, în cartier. Școala din Parc și-a schimbat locația de toamnă

Din parc, în cartier. Școala din Parc și-a schimbat locația de toamnă

Proiectul educațional Școala din Parc a avut un impact deosebit în rândul preșcolarilor și a elevilor din clasele primare, așa că, odată cu venirea toamnei, și-a găsit o nouă locație. Cursurile în aer liber s-au mutat în cartierele Buzăului. Copiii sunt fericiți să învețe, dar să și danseze, să cânte, să deseneze și să se bucure din tot sufletul, participând la toate aceste activități desfășurate sub cerul liber.

Pentru că ”Școala din Parc”, desfășurată în parcurile Tineretului și Marghiloman, s-a bucurat de un real succes și … pentru că toamna a venit, proiectul s-a mutat în cartierele Buzăului.

Așadar, Școala din Parc se va muta, rând pe rând, în toate cartierele , asigurând astfel accesul copiilor buzoieni la educația non – formală și la cultură.

La Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” din cartierul Simileasca, copiii s-au distrat de minune, dar au avut și multe de învățat.

Grija pentru copii poate preveni și abandonul școlar și ajută la accesul tuturor la educație, crescându-le astfel șansele de a performa ca tineri și ca adulți.

Primăria va implementa și un program de sprijinire a elevilor și preșcolarilor dezavantajați din punct de vedere material.

Pe lângă activitățile educativ-recreative, copiii învață să confecționeze brățări, păpuși sau linguri de lemn, învață să danseze sau cum să foloseasc un instrument muzical.

La aceste activități în aer liber pot participa toți copiii din cartierele buzoiene, iar oganizatorii se gîndesc chiar să faciliteze accesul acestora la educație și cultură nu numai în parcuri sau prin curțile școlilor, ci chiar și pe stradă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și