Publicat la: 16.10.2017. 19:37 / 1.395 views

„DIN PĂCATE, AM FĂCUT O GREŞEALĂ”. PRIMARUL TOMA A FOST INFORMAT ERONAT ÎN LEGĂTURĂ CU UN PROCES

În urmă cu câteva săptămâni, primarul Constantin Toma declara că proiectul pentru reabilitarea unor clădiri de pe domeniul Alexandru Marghiloman a fost stopat ca urmare a unui proces de moştenire. Se preciza că „o urmaşă mai îndepărtată, doamna Irina Vlăduca Marghiloman” a solicitat în instanţă întreaga avere a familiei.

conacul marghilomanDupă apariţia unor ştiri în presa buzoiană, Irina Vlăduca Marghiloman a negat că s-ar afla în vreun proces cu Primăria Buzău şi a solicitat corectarea erorii.

Pe 27 martie, 2018 se vor împlini 100 de ani de când Alexandru Marghiloman a luat act de Declaraţia de Unire a fraţilor de peste Prut.

Un proces în legătură cu averea familiei Marghiloman există totuşi, dar nu cu urmaşa acestuia, Irina Vlăduca Marghiloman.

Primăria intenţiona să reabiliteze şi grajdurile şi casa de oaspeţi, care aparţineau conacului Marghiloman şi să le integreze într-un „parc aristocratic”, unde să fie aduşi cai de la herghelia Cislău.

În anumite spaţii şi pe aleile speciale, buzoienii ar fi putut să facă echitaţie, exact ca pe vremea „lordului valah”.

Casa de oaspeţi, unde erau găzduiţi oaspeţii de seamă ai renumitei familii, a fost izolată şi protejată pentru a putea rezista până când va putea fi reabilitată.

Proiectul pentru reabilitarea întregului complex Marghiloman a fost stopat până la o pronunţare definitivă a instanţelor de judecată.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!