Publicat la: 22.02.2021. 18:05 / 624 views

DIN NOU LA ȘCOALĂ ONLINE. SCENARIUL GALBEN, ÎN MUNICIPIUL BUZĂU

De astăzi, toate unitățile de învățământ din orașul Buzău au intrat în scenariul galben, cu peste zece mii de elevi nevoiți să rămână acasă, unde învață online. În continuare, preșcolarii merg la grăiniță, precum și copiii din clasele primare. În bănci își continuă cursurile și elevii din anii terminali.

scoala online profesor pedagogicDe astăzi, unitățile de învățământ din municipiul Buzău funcționează după scenariul galben, fapt care presupune prezența copiilor în grădinițe și la clasele primare, precum și a elevilor din anii terminali, pentru a se asigura continuitatea pregătirii față în față, pentru examenele din acest an.

La Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, unitatea de învățământ cu cel mai mare număr de elevi din județ, astăzi, de dimineață, multe dintre sălile de clasă au fost goale. Alături de cei de la clasele primare, în mod excepțional, elevii din anii terminali pot participa la ore, față în față.

După doar două săptămâni de la revenirea în școli, profesorii sunt nevoiți din nou să predea online. În unitățile buzoiene sunt asigurate toate condițiile tehnice.

Pentru cadrele didactice, orele online au devenit deja o obișnuință, mai greu fiind în continuare pentru elevii de acasă.

Astăzi, rata de infectare de la nivelul municipiului Buzău a fost raportată cu 1.06 cazuri de COVID la mia de locuitori, o valoare ușor depășită la limită, fapt care dă speranțe că scenariul galben nu va fi activ pentru mult timp, totul depinzând și de situația epidemiologică din aceste zile. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!