Publicat la: 18.05.2017. 18:10 / 790 views

DIALOG SOCIAL, RĂZBOIUL CONTINUĂ. DISCUŢII INTERMINABILE ÎN FAŢA PREFECTULUI

Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii a discutat, astăzi, problema poliţiştilor locali. Taberele aflate într-un război continuu s-au duelat în argumente într-o şedinţă la capătul căreia s-a concluzionat că dreptatea va fi stabilită în justiţie. Pe de altă parte, primarul Constantin Toma a anunţat că auditorii de la Camera de Conturi au cerut recuperarea pe ultimii trei ani a sumelor cheltuite cu poliţiştii angajaţi peste normă.

medierePrefectul Carmen Ichim a convocat pentru astăzi o şedinţă a Comisiei de Dialog Social, pentru a pune în discuţie problema poliţiştilor locali. La întâlnire au fost prezenţi şefi de instituţii deconcentrate şi lideri de sindicat din mai multe domenii de activitate, cu toţii asistând la un meci al argumentelor între cele două tabere. Poliţiştii locali au fost reprezentaţi de liderul lor de sindicat şi de avocatul care îi reprezintă în instanţă. Ambii i-au reproşat edilului-şef că încalcă legea atunci când doreşte să scape de cei aproape 300 de angajaţi.

De partea cealaltă, primarul Constantin Toma a susţinut că nu va da nici un pas înapoi şi că va pune în aplicare măsurile cerute de Camera de Conturi. Mai mult, şeful Palatului Comunal a recunoscut că ar fi renunţat la mai mulţi poliţişti locali, chiar dacă nu apărea controversatul raport al auditorilor.

În plus, Toma a precizat că, recent, Primăria a primit încă o adresă de la Camera de Conturi prin care se cere efectuarea de demersuri pentru recuperarea pe ultimii trei ani a sumelor cheltuite cu poliţiştii locali angajaţi peste normativ.

Contrele au durat aproape două ore. După ce a ascultat toate opiniile, prefectul Carmen Ichim a precizat că, în aceste condiţii, instanţa va fi cea care ar putea lămuri situaţia juridică. Un raport al şedinţei va fi înaintat la Ministerul Dialogului Social şi la cel al Muncii.

La începutul săptămânii, 265 de poliţişti locali au primit preavize, după ce majoritatea din Consiliul Local Municipal a votat o nouă organigramă a Poliţiei Locale, instituţie din care vor mai face parte doar 148 de funcţionari publici. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!