DGASPC, 20 DE ANI DE EXISTENŢĂ. CAMPANIE PENTRU DREPTURILE COPILULUI

DGASPC, 20 DE ANI DE EXISTENŢĂ. CAMPANIE PENTRU DREPTURILE COPILULUI

Astăzi, Direcţia Genearală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului împlineşte 20 de ani de la înfiinţare şi tot astăzi este marcată la nivel mondial Ziua Respectării Drepturilor Copilului. DGASPC Buzău marchează cele două momente prin lansarea campaniei “Respectarea Drepturilor Copilului Începe de Acasă”. În cadrul  campaniei, specialiştii din cadrul DGASC intenţionează să meargă în toate localităţile din judeţ şi să promoveze drepturile copilului.

intalnire dgaspcAstăzi, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Respectării Drepturilor Copilului. Tot astăzi, DGASPC Buzău împlineşte 20 de ani de funcţionare. Reprezentanţii Consiliului Judeţean, împreună cu specialiştii din asistenţa socială au organizat o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre campania “Respectarea Drepturilor Copilului Începe de Acasă”, lansată în această lună şi care se va derula pe parcursul unui an.

Reprezentanţii DGASPC au tras un semnal de alarmă cu privire la cazurile grave de violenţă produse în ultima vreme la noi în judeţ, motiv pentru care au considerat necesară campania „Respectarea drepturilor copilului începe de acasă”. În cadrul acestui proiect, asistenţii sociali vor merge în toate localităţile din judeţ şi vor promova drepturile copilului.

Potrivit unei statistici a DGASPC, numai în 2017 în judeţul Buzău au fost abandonaţi 40 de copii în spitale şi în maternitate. De asemenea, la Telefonul copilului au fost primite sute de apeluri cu privire la abuzuri asupra minorilor. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și