Publicat la: 31.10.2018. 19:09 / 1.818 views

DE MÂINE, CĂLDURA VA FI MAI SCUMPĂ. REPLICI ACIDE ÎN CLM

Proiectul de hotărâre referitor la modificarea preţurilor şi tarifelor pentru producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice a stârnit discuţii aprinse în Consiliul Local Municipal. Consilierii au reproşat edililor că nu au reuşit până acum să vină cu o soluţie eficientă pentru revitalizarea Regiei Autonome Municipale, care are datorii imense. În final, proiectul a trecut cu majoritate de voturi iar buzoienii vor plăti mai mult căldura începând de mâine.      

ram-2017Aflat astăzi pe masa consilierilor municipali, proiectul care modifică preţurile practicate pentru asigurarea încălzirii şi al apei calde în apartamentele buzoienilor a stârnit discuţii aprinse.

Consilierul Ion Barbu crede că una dintre soluţiile care ar mai putea reduce pierderile financiare de la RAM ar putea fi renunţarea la o parte dintre angajaţii societăţii.

Regia Autonomă Municipală are datorii istorice extrem de mari, care nu pot fi acoperite prin preţul serviciilor pe care le oferă buzoienilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Din acest motiv, societatea merge în pierdere iar preţul gigacaloriei, care a fost subvenţionat ani la rândul, va creşte din această iarnă.

Pentru a mai îndulci oarecum amarul celor care locuiesc la bloc şi nu dispun de bani suficienţi pentru a trece la o altă modalitate de încălzire, Primăria a mai contractat un împrumut pentru subvenţionarea gigacaloriei.

Primarul Toma le-a solicitat consilierilor municipali, dar şi colegilor de coaliţie, să vină cu soluţii viabile pentru revitalizarea sistemului centralizat de încălzire al RAM-ului.

După terminarea dezbaterilor, majoritatea consilierilor municipali au fost de acord cu modificarea preţurilor de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice.

Proiectul a trecut cu majoritate de voturi şi buzoienii racordaţi la RAM vor plăti de mâine aproximativ 300 de lei pentru o gigacalorie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!