Publicat la: 30.07.2019. 18:12 / 309 views

DEZBATERI CU “BRUIAJ” RO-ALERT. A FOST ULTIMA ZI DE TESTARE A SISTEMULUI

Mesajele RO-ALERT i-au luat prin surprindere pe aleşii buzoieni, în şedinţa de consiliu local de astăzi. Sunetele provenite de la telefoanele mobile au detensionat, pentru câteva secunde, dezbaterile contradictorii. Timp de două săptămâni, ISU Buzău a trimis în repetate rânduri mesaje test către populaţie.

ro-alert-testeAstăzi, între orele 09:00 – 12:00, prin intermediul Sistemului RO-ALERT, au fost trimise ultimele mesaje test de avertizare a populaţiei, în cadrul campaniei iniţiate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. ISU Buzău a început să transmită mesajele în jurul orei 9:30, pe toate telefoanele mobile din aria de acoperire a celulelor de telefonie. Testul a produs rumoare în şedinţa de consiliu local.

Primul mesaj test de la ISU a fost primit de unul dintre consilieri, în momentul în care alesul liberal Ion Barbu şi-a început intervenţia la unul dintre proiecte. 

La câteva secunde, pledoaria lui Barbu împotriva majorării taxelor şi impozitelor a fost perturbată de sunetul mesajelor test ale sistemului RO-ALERT primite în cascadă de alte persoane aflate în sală, inclusiv de cel care susţinea discursul în plen.  

Potrivit autorităţilor aceste teste, începute în data de 17 iulie, au avut rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situaţii de urgenţă reală.

Informaţiile privind configurarea telefoanelor, în funcţie de model şi de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziţia publicului pe portalul www.ro-alert.ro şi pe site-urile operatorilor publici de reţele de comunicaţii mobile. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!