Publicat la: 27.03.2018. 18:15 / 668 views

DESCOPERIRE IMPORTANTĂ LA CONACUL GRIGORESCU. DOCUMENTE ŞI FOTOGRAFII DE LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XX

O serie de documente şi fotografii extrem de importante au ajuns în mâinile specialiştilor de la Muzeul Judeţean. Acestea au fost descoperite la Conacul Grigorescu din Berca şi oferă informaţii complete despre viaţa economică a locuitorilor din zonă la începutul secolului XX. De asemenea, fotografii realizate la un atelier celebru al vremii sunt studiate cu atenţie de muzeografi.

CONACUL GRIGORESCURegistre ce au aparţinut medicului zonei, foi trăsură, documente de exploataţie agricolă, fotografii şi alte înscrisuri, toate descoperite la Conacul Grigorescu, au ajuns în atenţia specialiştilor de la Muzeul Judeţean. Aceştia le studiază cu atenţie deoarece oferă informaţii concrete cu privire la viaţa economică şi socială a locuitorilor din zona Berca la începutul secolului XX.

De asemenea, fotografii extrem de rare şi de importante au fost descoperite în acelaşi loc, realizate la un celebru atelier al perioadei respective.

Toate aceste lucruri au fost descoperite întâmplător, cu ocazia unor lucrări realizate de noii proprietari ai Conacului Grigorescu.

Specialiştii Muzeului Judeţean atrag atenţia că astfel de documente descoperite trebuie să ajungă şi în atenţia lor pentru a fi studiate cu atenţie. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!