Publicat la: 29.09.2017. 18:15 / 2.009 views

DEPOZITELE DE DEŞEURI, ÎN ATENŢIA AUTORITĂŢILOR. S-AU FĂCUT ZECI DE CONTROALE

Comisia Europeană a demarat proceduri de infringement împotriva României, pentru nerespectarea obligaţiilor privind raportarea implementării mai multor norme UE în domeniul deşeurilor. Comisia Europeană a anunţat că a decis să acţioneze în judecată România la Curtea Europeană de Justiţie pentru că autorităţile nu au reuşit să închidă 68 de depozite de deşeuri neconforme. Trei dintre acestea sunt pe teritoriul judeţului Buzău, iar autorităţile fac eforturi uriaşe pentru închiderea lor.

oilreg siteAnul acesta, Comisia Europeană a dat în judecată România pentru că nu a adoptat măsurile asumate privind gropile de gunoi şi depozitele de deşeuri periculoase. În ciuda avertismentelor anterioare ale Comisiei, autorităţile române nu au reuşit să revizuiască şi să actualizeze planul naţional de gestionare a deşeurilor şi programul de prevenire a generării deşeurilor. Trei dintre aceste depozite se află pe teritoriul judeţului Buzău şi sunt în atenţia autorităţilor.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu susţin că au făcut toate demersurile pentru rezolvarea acestei situaţii, însă dacă în două dintre cazuri au primit măcar promisiuni, într-una dintre situaţii se pare că situaţia este extreme de gravă şi nu pare să se rezolve curând. Numai în ultima perioadă s-au făcut peste 50 de controale la aceste depozite.

România are termen până la finalul anului 2017 să închidă 101 gropi de gunoi neconforme. Termenele UE prevăzute pentru închiderea treptată a depozitelor de deşeuri neconforme au fost programate la fiecare dată de 16 iulie a fiecărui an, până în 2017. În caz contrar, România ar putea primi sancţiuni usturătoare din partea forului european. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!