Publicat la: 03.07.2020. 17:51 / 850 views

DECIZIA CCR CREEAZĂ EFECTE LA BUZĂU. UN PACIENT DE LA RÂMNIC CERE EXTERNAREA

Decizia Curții Constituționare a României care arată că internarea obligatorie a bolnavilor COVID-19 prin ordin de ministru este o privare de libertate începe să producă efecte și la Buzău. Un pacient internat în Spitalul Suport COVID-19 a cerut vineri externarea. Problema este că medicii nu știu cum să gestioneze situația, având în vedere faptul că nu au fost informați oficial cu privire la normele de aplicare a deciziei CCR.

spital ramnic 1Bolnavul diagnosticat în urmă cu 8 zile cu COVID-19 a trimis, pe mail, o adresă scrisă către conducerea unității medicale prin care a cerut să se externeze. Acesta are efectuat doar testul inițial, în această dimineață fiindu-i prelevate alte probe, pentru cea de-a doua testare.

Solicitarea pacientului a ajuns înaintea unor proceduri clare privind monitorizarea acestui bolnav, odată externat. Astfel că, deocamdată, medicii de la spitalul suport au cerut lămuriri la Direcția de Sănătate Publică, fără să externeze bolnavul.

Vineri dimineață, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că ministerul de resort și Guvernul pregătesc un proiect de lege pentru a se conforma recomandărilor CCR, definind mai clar noţiunile de boală transmisibilă si de carantină. Vineri, sunt internați la Râmnicu Sărat 145  pacienți, dintre care 17 bolnavi sunt asimptomatici, 70 au forme ușoare, 54 forme medii  și 3 forme severe. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!