Publicat la: 19.02.2021. 19:39 / 1.883 views

DE LUNI, ORE ONLINE PENTRU MII DE ELEVI BUZOIENI. MUNICIPIUL BUZĂU A INTRAT ÎN SCENARIUL GALBEN

Începând de luni, mii de elevi de la școlile și liceele din orașul Buzău vor învăța de acasă. Este vorba despre copiii din clasele 5-7 și cei de la clasele 9 – 11. Ei nu vor mai merge la cursuri în unitățile de învățământ și vor face ore online. Asta după ce, azi, autoritățile au decretat intrarea în scenariul galben în municipiul Buzău.

scoala elevi siteLa două săptămâni de la revenirea în bănci, ziua de luni va veni cu un gust amar pentru peste 10 mii de elevi buzoieni, nevoiți din nous să învețe online. Este vorba despre copiii din clasele 5-7 și de cei de la clasele 9-11. De azi, orașul Buzău a intrat în scenariul galben, după ce rata de infectare COVID a depășit 1 caz la mia de locuitori.

Potrivit deciziei luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, scenariul de funcționare al unităților de învățământ din municipiul Buzău se va actualiza la 14 zile sau ori de câte ori va fi nevoie, în funcție de rata de infectare cu COVID din oraș. 

În acest context, șeful educației buzoiene face încă un apel la părinți și elevi să respecte în continuare normele de protecție, astfel încât să nu se înregistreze mai multe cazuri, fapt care ar prelungi foarte mult sistemul de învățare online.

Pe de altă parte, de remarcat este faptul că, din data de 8 februarie, când au fost reluate cursurile în școli, autoritățile din sănătate au raportat rate de incidență foarte aproape de 1 caz la mia de locuitori, în fiecare zi. Astăzi, calculul a arătat depășirea cu puțin a indicelui limită, astfel că s-a luat și decizia intrării în scenariul galben. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!