Publicat la: 25.06.2020. 18:19 / 587 views

DE LA CE A IZBUCNIT INCENDIUL DE LA FRASINU. POMPIERII AU O PRIMĂ IPOTEZĂ

Ore bune s-au luptat ieri pompierii cu flăcările la incendiul de la Frasinu care a cuprins miercuri depozitul de deșeuri electrice și electronice. Pompierii buzoieni au fost sprijiniți de colegii de la ISU Brăila și astfel au reușit să lichideze flăcările. În urma anchetei demarate s-a spabilit și o posibilă cauză care ar fi putut duce la izbucnirea incendiului: este vorba despre intrarea în contact a acumulatorilor depozitați în curte cu alte substanțe chimice.

incendiu 5Miercuri, în jurul orei 8.40, un incendiu puternic a izbucnit la societatea Green Weee, la Frasinu. Foarte repede, flăcările au cuprins depozitul de deșeuri electrice și electronice, iar fumul dens se putea vedea de la zeci de kilometri distanță. În sprijinul pompierilor buzoieni au sosit întăriri de la judeţele vecine.  Au participat 16 echipaje de pompieri din Buzău, Brăila, Vrancea, Ialomiţa şi Călăraşi, astfel că după mai bine de 6 ore focul a fost stins.

Imediat după stingerea flăcărilor a fost demarată o anchetă, iar pompierii au și o posibilă cauză de izbucnire a incendiului, fiind vorba despre intrarea în contact a acumulatorilor depozitați în curte cu alte substanțe chimice.

Au fost deschise mai multe anchete după incendiul violent izbucnit pe platforma Green Weee International, din Ţinteşti. Au ars câteva sute de tone de frigidere, televizoare şi baterii uzate. Incendiul a intrat şi în atenţia Gărzii de Mediu Buzău, dată fiind cantitatea mare de fum degajată în aer timp de peste patru ore. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!