Publicat la: 20.08.2019. 18:56 / 655 views

DE CE NU ERAU PĂZITE SALOANELE GROAZEI? MULTE INCIDENTE ASCUNSE, LA SPITALUL SĂPOCA

Proporţiile tragediei de la Spitalul Săpoca au fost limitate de intervenţia unui paznic, chemat de o asistentă de pe alt sector. Instructorul se afla în zona în care avea sarcina supravegherii permanente a saloanelor. De ce nu existau, însă, paznici şi pe sectorul unde bărbatul a măcelărit pacienţii din două saloane? Ministrul Sănătăţii a dat un răspuns, dar realitatea a dovedit cât de necesară era prezenţa instructorilor şi în zona unde s-au produs crimele.

sapoca pinteaDupă ce individul şi-a atacat colegii de salon, o asistentă, aflată în alt sector al pavilionului şi care a auzit zgomote ciudate, a ieşit pe hol şi l-a văzut pe criminal cu stativul în mână. S-a retras imediat în cabinet şi l-a sunat pe paznicul aflat tot la parter, de pe sectorul cu supraveghere permanentă. Între timp, bărbatul violent a intrat în salonul cu femei şi a atacat. La ieşire s-a întâlnit cu paznicul chemat de asistentă şi a încercat să îl agreseze şi pe acesta. Instructorul s-a ferit şi a luat şi el un stativ, iar criminalul a fugit în al treilea salon, cu paznicul pe urme. Inidvidul a spart geamul şi a ieşit în curte unde a fost prins de cei doi poliţişti, aflaţi cu o altă misiune la Săpoca. Dacă pe sectorul groazei ar fi existat paznici, bărbatul din Săgeata nu ar fi reuşit să producă atâtea victime. De ce nu erau instructori şi în acea zonă?

Motive pentru a disloca paznici şi pe acel sector existau suficiente. Mai ales că incidente au mai fost de-a lungul timpului, aşa cum ne-au precizat surse din spital. Ministrul Sănătăţii a declarat că incidentele nu erau raportate oficial.

Săptămâna trecută, conducerea Spitalului Săpoca a scos la concurs nouă posturi de muncitori necalificaţi pentru supravegherea bolnavilor periculoşi, nu pentru alte sectoare, precum cel în care s-a produs tragedia.

Pe de altă parte, faptul că individul şi-a atacat colegii de salon, fără ca asistentele de pe sector să audă ceva din cabinetul lor, reprezintă un mare semn de întrebare. Este şi motivul pentru care Sorina Pintea invocă neglijenţa în serviciu.

În acea noapte, în zona producerii crimelor, se aflau de gardă un medic, două asistente şi câteva infirmiere. Alarma a fost dată, însă, de o altă asistentă, de pe alt sector… (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!