Publicat la: 28.08.2017. 18:31 / 797 views

CURSURILE DE CALIFICARE, O REUŞITĂ. PESTE 60 LA SUTĂ DINTRE CURSANŢI, ANGAJAŢI

S-au dus anii în care şomerii urmau cursuri de calificare doar de dragul unei diplome. Mai nou, foarte mulţi dintre buzoienii aflaţi în căutarea unui loc de muncă ştiu către ce meserii aspiră şi chiar îşi doresc să se specializeze, fiecare pe domeniul său. Acest lucru este demonstrat de faptul că în acest an, peste 60 la sută dintre buzoienii care au urmat astfel de cursuri s-au angajat imediat, ori şi-au deschis propria afacere.

calificare 2Statistici îmbucurătoare vin de la AJOFM. Dacă în anii trecuţi, cursurile de formare profesională se făceau doar din obligaţie, mai nou acestea sunt foarte cerute de şomeri. Specializările sunt pentru meseriile aflate la căutare în această perioadă, de la agent de pază şi până la vânzător în magazinele universale.

Vestea foarte bună este că peste 60 la sută din absolvenţi reuşesc să îşi găsească un loc de muncă imediat după ce termină cursurile. Cei mai curajoşi dintre ei îşi deschid chiar propriile afaceri.

Fondurile alocate pentru cursurile de formare profesională pentru acest an s-au finalizat, însă conducerea AJOFM Buzău speră că la următoarea rectificare de buget se vor aloca din nou. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!