Publicat la: 29.04.2016. 19:33 / 3.334 views

CUMPĂRĂTURI DE PAŞTI. SUTE DE BUZOIENI AU ASEDIAT PIAŢA CENTRALĂ

Aglomeraţie mare astăzi, în Piaţa Centrală. Sute de gospodine şi gospodari au venit să-şi cumpere cele mai proaspete ingrediente pentru bucatele specifice mesei de Paşti. Pe primul loc în cursa pentru aprovizionare a fost mielul, dar nici ceapa sau usturoiul verde pentru stufat nu au fost uitate.

piata 1Parcă tot oraşul s-a adunat astăzi în Piaţa Centrală. Sute de buzoieni înarmaţi cu sacoşe, plase, pungi din plastic sau cu saci au asediat tarabele pieţarilor şi magazinele cu carne.

Centrul atenţiei majorităţii cumpărătorilor a fost în hala de lactate, unde crescătorii buzoieni de oi nu mai pridideau cu vânzarea mieilor.

Dacă în prima zi din săptămână crescătorii de oi afişau un preţ de 25 de lei pentru kilogramul de miel, astăzi preţurile se încadrau între 17 si 18 lei.

Oferta a fost foarte bogată şi cumpărătorii au avut de unde alege.

Nu numai mieii au avut astăzi căutare, ci şi produsele grădinarilor. Ceapa şi usturoiul verde, fără de care stufatul nu se poate face, se vindeau chiar si la kilogram.

Preţurile sunt moderate şi mulţi dintre pieţari sunt dispuşi să negocieze.

Cumpărătorii şi vânzătorii au o preocupare comună: să termine cât mai repede treaba şi să meargă la casele lor. Sunt încă multe de făcut şi la bucătărie şi prin gospodărie iar Sfintele Sărbători Pascale trebuie întâmpinate aşa cum se cuvine.

Cu casa curată şi masa bogată.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!