Publicat la: 22.01.2018. 19:10 / 639 views

CUMPĂRAŢI VECHIME-N MUNCĂ ŞI ÎN 2018! PESTE 500 DE BUZOIENI AU APELAT LA CASA DE PENSII

Peste 500 de buzoieni şi-au cumpărat vechime în muncă anul trecut. Implementată în 2017, procedura a venit în sprijinul celor care, deşi nu au lucrat în ultimii cinci ani, vor să îşi completeze stagiul de cotizare la bugetul asigurărilor sociale. Astfel, unii dintre ei au putut chiar să iasă la pensie. Şi în acest an, cei interesaţi pot apela la Casa de Pensii pentru a-şi cumpăra retroactiv vechime în muncă.

pensii 2Măsura de sprijin a dat roade la Buzău. Cei mai mulţi dintre beneficiari au venit din străinătate, unde au lucrat la negru. Au existat şi situaţii în care nu au avut un loc de muncă în ultimii 5 ani, astfel că au putut să îşi completeze vechimea, prin contractele încheiate la Casa de Pensii. Perioada de implementare a programului a fost prelungită.  

Condiţiile minime sunt clare. Pot cumpăra vechime în muncă persoanele care, în ultimii maximum cinci ani, nu au activat, cu forme legale, pe piaţa forţei de muncă.

În funcţie de perioada solicitată, un an de muncă este estimat între 2.600 şi 3.200 de lei. Plata contribuţiei la asigurările sociale se poate face într-o singură tranşă sau în rate. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!