Publicat la: 01.07.2020. 18:16 / 874 views

“CUM AM AJUNS AICI?”, LA MUZEUL JUDEŢEAN. EXPOZIŢIE A BUZOIANULUI VLADIMIR-PĂUN VRAPCIU

Prima expoziție organizată în ultimele luni este deschisă, începând de azi, publicului, la Muzeul Județean Buzău. Este vorba despre personala buzoianului Vladimir-Păun Vrapciu, expoziție intitulată “Cum am ajuns aici?”. Laitmotivul majorității lucrărilor este pandemia, cu toate restricțiile impuse de starea de fapt a lucrurilor.

expo 2 expo 1

Banda de restrictie este motivul care se regăsește în mai toate lucrările prezente începând de azi, în cadrul expoziției “Cum am ajuns aici?”, personală a buzoianului Vladmir – Păun Vrapciu. Lucrările, care pot fi admirate și de publicul larg, evident, cu respectarea măsurilor de siguranță impuse de pandemie, stau sub conceptul restricțiilor impuse, într-un fel sau altul, la nivel global. Artistul face referire la pandemia prin care trece omenirea, dar semnificațiile lucrărilor sale sunt mult mai adânci. Lucrarea cea mai dragă artistului înfățișează un tablou familial, de Crăciun, și este printre puținele în care nu se regăsește celebra bandă bicoloră care denotă restricția.

Lucrările expuse la Muzeul Județean s-au bucurat de o critică excelentă, specialiștii apreciind îndeosebi simbolistica buzoianului Vladimir Vrapciu.

Din păcate, expoziția nu a putut fi vernisată, iar algoritmul de vizitare este unul destul de strict, care respectă ad literam măsurile de siguranță impuse de pandemie.

Expoziția “Cum am ajuns aici?” urmează a fi itinerată la New York, după ce va părăsi spațiul în care este găzduită de Muzeul Județean. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!