Publicat la: 08.02.2018. 19:25 / 990 views

CUM AFECTEAZĂ VREMEA CULTURILE? SPECIALIŞTII AU ŞI VEŞTI BUNE, ŞI VEŞTI RELE

Vremea capricioasă din ultimii ani, în special lipsa zăpezilor cu care eram obişnuiţi, îşi pune serios amprenta asupra culturilor. Potrivit specialiştilor, acest lucru are efecte nocive asupra culturilor din câmp, iar legumicultorii vor fi nevoiţi să se lupte cu dăunătorii care nu au fost ucişi de ger şi de zăpadă. Pe de altă parte, temperaturile ridicate favorizează dezvoltarea culturilor din sere şi solarii. Astfel, vom avea verdeţuri şi legume mai devreme şi mai ieftine.

statiune 2Specialiştii în legumicultură au început încă de anii trecuţi să studieze în ce fel afectează vremea capricioasă culturile. Chiar dacă am fi tentaţi să credem că lipsa zăpezilor şi a gerului cu care am fost obişnuiţi ar aduce numai necazuri, nu este chiar aşa. Un aspect pozitiv este faptul că în această perioadă şi la astfel de temperaturi, culturile din solarii se dezvoltă mai repede şi fără aport prea mare de căldură.

Partea negativă, însă, este aceea că legumicultorii vor avea necazuri din cauza dăunătorilor care nu au fost eradicaţi de ger şi zăpadă.

În aceste condiţii climatice şi copacii vor intra în vegetaţie mai devreme. Periculos va fi dacă, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, vor fi periaode de ger în lunile în care aceştia înfloresc. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!